Sterk kaasstremsel vloeibaar 30ml – stremsel
- Ideaal voor het maken van zelfgemaakte kaas – met dit microbiële vloeibare stremsel kunt u elke stremselkaas maken (verse, kort- en langrijpe kaas, blauwe kaas, enz.) met een unieke smaak en aroma.
- Ook voor vegetariërs – stremsel is vegetarisch, het bevat geen dierlijke enzymen – dus je kunt het gebruiken om je favoriete kazen te maken zonder je zorgen te maken over de samenstelling!
- Hoog rendement – de verpakking bevat 30 ml stremsel met een activiteit van 250.000 U, zodat slechts 10 druppels genoeg zijn voor 10 liter melk! Het hele flesje voor 500 L melk.
- Universeel – stremsel werkt goed voor het maken van verschillende soorten kazen op basis van verse melk: koe (ook laaggepasteuriseerd tot 74°C), geiten-, schapen- en verrijkt met plantaardige melk (soja, rijst, kokos).
- Eenvoudig doseren – vloeibare vorm vergemakkelijkt het doseren, afwegen is niet nodig – zelfgemaakte kaas maken was nog nooit zo eenvoudig!
Volg je een vegetarisch dieet? Vermijd je dierlijke producten, maar wil je wel genieten van heerlijke kazen zonder je zorgen te maken over de ingrediënten die ze bevatten? We hebben een manier!
Bereid thuis je favoriete kwark, gele en blauwe kaas – met ons microbiële vloeibare stremsel Strong is het kinderspel! Microbieel stremsel is een enzympreparaat verkregen uit Rhizomucor miehei -schimmels , dat een ideale vervanging is voor kalverstremsel.
Op basis van dit product kun je van elk type verse melk je favoriete kazen maken: koe (ook laaggepasteuriseerd tot 74°C), geiten-, schapen- en melk verrijkt met plantaardige melk, zonder je zorgen te maken over de samenstelling van het eindproduct!
Eén verpakking bevat 30 ml stremsel met een activiteit van 250.000 MCU/ml. Slechts 10 druppels zijn voldoende om kaas te maken van 10 liter melk!
Door de vloeibare formule is het product gemakkelijk te doseren zonder het te verzwaren, wat de bereiding van kazen nog makkelijker en leuker maakt!
Gebruiksaanwijzing:
Voeg aan de opgewarmde tot 30 ° C melk de juiste hoeveelheid calciumchloride toe, eerder opgelost in een kleine hoeveelheid gekookt water. Roer en laat 10 minuten staan. Verwarm vervolgens de melk tot 37-38 ° C en voeg de juiste hoeveelheid stremsel toe, eerder opgelost in 50 ml water van 37-38 ° C. Meng grondig. Stop met roeren en wacht 50-70 minuten om een strak stolsel te vormen. Snijd het gevormde klontje in blokjes met een zijde van ongeveer 1-1,5 cm. Meng het geproduceerde massa voorzichtig en doe het na ca. 5 minuten met een schuimspaan in een met kaasdoek beklede vorm. Laat de kaas 20-24 uur staan. Draai het om de paar uur om.
Opslag methode:
Na opening goed gesloten onder gekoelde omstandigheden bewaren.
Ingrediënten:
microbieel stremsel, natriumchloride, conserveermiddel: natriumbenzoaat.
Productcapaciteit:
500 l melk
Volume:
30 ml