Power Supplements – Micellar Casein – 2kg – Chocola
Uniek langzaam verterend eiwit
Micellar Casein (micellaire caseïne) is een uniek langzaam verterend eiwit, dat zorgt voor een ´time released´-afgifte van bouwstoffen voor de spieren over een periode van ongeveer 7 uur. Het is daarmee de ideale eiwitshake om vooraf aan het slapen te gebruiken, of te gebruiken op rustdagen. Maar dit eiwit is ook geschikt om na de training en tussen de maaltijden te gebruiken. En het is ideaal voor een eiwitdieet.
Micellar Casein van Power Supplements heeft een gemiddeld eiwitgehalte van 82% (naturel smaak 85%. Dit eiwitpercentage is op basis van drooggewicht. Onderaan deze pagina hierover een uitgebreide toelichting. Er is geen minderwaardig caseïnaat bijgemengd om het eiwitpercentage verder te verhogen.
Micellar Casein is de een van voordeligste micellaire caseïnes van de Benelux. De prijs is zelfs zo laag dat die per gram eiwit te vergelijken is met de prijs van kwark, dat ook een bron is van micellaire caseïne. Maar kwark heeft als nadeel dat er veel van nodig is, dat er veel lactose (melksuiker) in zit, en dat het niet altijd lekker smaakt. Micellar Casein is beschikbaar in 7 lekkere smaken en een naturel versie. Het is in veel opzichten een uitstekend alternatief voor kwark.
De sterke punten van Micellar Casein van Power Supplements op een rij:
- Ondersteunt de netto spieropbouw in combinatie met intensieve krachtsport.
- Draagt bij aan het behoud van spiermassa bij sport, bij een caloriebeperkt dieet of bij een gemiste maaltijd.
- Door de trage afgifte van bouwstoffen het ideale eiwit om vooraf aan het slapen in te nemen.
- Vermindert het hongergevoel meer dan andere eiwitpoeders zoals wei eiwit.
- Geeft een lagere insulineafgifte dan wei eiwit, waardoor het nog beter geschikt is om het afslanken te ondersteunen (om af te slanken vervang je twee maaltijden per dag door micellaire caseïne + groenten.
- Bevat veel biologisch beschikbaar calcium. Calcium draagt bij aan:
– Een normaal energieleverend metabolisme
– Een normale spierfunctie
– Normale zenuwgeleiding
– Het normaal functioneren van spijsverteringsenzymen
– Verder is calcium nodig voor het behoud van normale botten en tanden en heeft het een rol in bloedstolling en de processen van celdeling en celspecialisatie.
Kwaliteit
Deze Micellar Casein is een hoogwaardige eiwit isolaat die uit melk wordt verkregen door middel van een niet-denaturerend proces. De natuurlijke vorm van de melkeiwitten blijft daardoor behouden. Het eiwit in dit supplement bestaat voor 92 procent uit micellaire caseïne en voor 8 procent uit wei eiwit.
Micellaire caseïne heeft diverse bijzondere eigenschappen:
- Langdurige afgifte van aminozuren
- Rijk aan essentiële aminozuren
- Rijk aan vertakte keten aminozuren (BCAA´s)
- Rijk aan calcium
- Eiwitten en mineralen zijn optimaal beschikbaar vanuit de micellaire vorm.
In vergelijking tot goedkoop ‘caseïnaat’ verteert de micellaire vorm van caseïne een stuk trager.
Gemiddeld aminozuurprofiel
(percentage van eiwit):
Alanine 2.9 %
Arginine 3.4 %
Asparginezuur 6.7 %
Cysteine/Cystine 0.5 %
Glutaminezuur 21.2 %
Glycine 1.7 %
Histidine * 2.7 %
Isoleucine * # 4.7 %
Leucine * # 8.7 %
Lysine 7.4 %
Methionine 3.3 %
Phenylalanine 4.7 %
Proline 10.1 %
Serine 5.3 %
Threonine 4.3 %
Tryptophan 1.2 %
Tyrosine 5.1 %
Valine * # 6.0 %
* = Essentieel aminozuur
# = BCAA (vertakte keten aminozuur)
Aanvullende informatie over het eiwitpercentage:
Het gehalte eiwit in eiwitpoeders wordt door grondstofproducenten traditioneel gespecificeerd op basis van drooggewicht. Aanbieders van eiwitsupplementen gebruiken deze informatie vervolgens voor hun productspecificaties.
Eiwitpoeders zijn echter niet geheel droog. Zo bevat een gefilterd wei eiwit isolaat normaal gesproken zo´n 4% vocht. Het gehalte eiwit in Micellar Casein ligt daardoor in de praktijk zo´n 4% lager dan de 82 tot 85% eiwit die is vastgesteld op basis van het drooggewicht.
Voor Micellar Casein in de smaak naturel geldt een eiwitpercentage van ruim 85% op basis van drooggewicht. Na correctie van 4% voor het vochtgehalte, komen we op een eiwitgehalte van 81% eiwit.
Voor de overige smaken Micellar Casein is tezamen zo´n 3% aroma, stabilisator en zoetstof toegevoegd. Het eiwitpercentage op droge stof komt hiermee uit op 82%. Na correctie voor het vochtgehalte komt het gecorrigeerde eiwitgehalte uit op 78%. Er is hierbij sprake van enige variatie doordat voor de verschillende smaken eiwit verschillende hoeveelheden aroma worden gebruikt.