Organisch Sea moss 25 gr.
Sea moss is een klein rood zeewier dat 92 van de 102 mineralen bevat die de mens nodig heeft. Het is goed vergelijkbaar met Iers mos. Sea Moss, ook wel ‘vals Iers mos’ genoemd, is gezond en lekker rauw in salades of gebakken als snack. Het wordt gebruikt in smoothies, soepen, ei-gerechten, sauzen en stoofpotten. Sea moss bevat carrageen en werkt als verdikkingsmiddel en stabilisator in sauzen, jams, geleien en desserts.
Gebruik:
- Indicatie: 5 gram gedroogde Sea Moss per liter vloeistof voor een lopende saus.
- Week de gewenste hoeveelheid gedroogde Sea Moss in voldoende water gedurende 5 minuten
- Na het weken weegt de massa tot 6 keer zo veel.
- Kook het geheel gedurende 20 minuten.
Aanbevolen dosering:
- Maximaal 4 gram gedroogde Sea Moss per persoon per dag.
Aanvullende informatie en allergenen:
- Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats.
- Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
- Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en visbevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten.
- De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
Ingrediënten:
- Gedroogd zeewier: Sea Moss – Mastocarpus stellatus – van biologische oorsprong.
Herkomst:
- EU agricultuur. Sea moss wordt met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese Wateren).
- Geproduceerd in Spanje door Porto-Muinos, S.L.
Voedingswaarden per 100 gram Sea Moss:
- Energie: 178 Kcal / 215 KJ
- Eiwitten: 16 g
- Koolhydraten: 3 g (waarvan suikers 0 g)
- Vet: 1 g (waarvan verzadigd 0,1 g)
- Vezels: 49 g
- Zout: 6,5 g
- 1 gram gedroogde Sea Moss (10 gram geweekte Sea Moss) levert ongeveer 150 µg jodium (is gelijk aan AI/Adequate Inname).
- Maximaal 4 gram gedroogde sea moss/ 40 gram geweekte sea moss per persoon per dag.
25 gr