Nago melkzuur 10% 30g
Melkzuur is een α-hydroxyzuur (AHA) dat wordt verkregen door fermentatie van suiker door melkzuurbacteriën (Lactobacillus). Als bevochtigingsmiddel verbetert het de hydratatie van de huid. Het regelt ook de afschilfering van de opperhuid. Het is een natuurlijke verbinding, want het is een metaboliet van spierweefsel (gevormd tijdens inspanning) en huid. Het heeft relatief kleine moleculen, waardoor het goed doordringt in de hoornlaag en iets dieper werkt dan zuren met grotere moleculen. Melkzuur is het meest geschikt voor de rijpere gemengde huid met tekenen van fotoveroudering, een rijpe vette huid met een dikke opperhuid en een doffe en vale teint. Verheldert de opperhuid en verkleuringen, egaliseert de huidskleur, hydrateert zeer goed (bij lage zuurconcentraties), verfrist de huid, maakt fijne lijntjes glad en verstevigt,
Aanbevolen voor: rijpere, gemengde, vette, doffe huid, met tekenen van veroudering.
Actie: hydrateert, verlicht verkleuringen, verzacht fijne lijntjes, reguleert de talgafscheiding.
Eigenschappen: transparante, heldere vloeistof met een specifieke zure geur, lost niet op in oliën. Het heeft een gelachtige consistentie. Bovendien biedt het een handige toepassing. Nago’s 10% melkzuur heeft een pH tussen 3 en 3,5, zodat er geen neutralisatoren nodig zijn.
Gebruik: breng een kleine hoeveelheid zuur aan op een gereinigde gezichtshuid gedurende 15-20 minuten. Daarna royaal afspoelen met lauw water. Gebruik het ’s avonds als een scrub.
Opslag: bij kamertemperatuur.