Meditech Europe – Papiopad Skin – Wratten verwijderen zonder pijn zonder pijn
Zonder er erg in te hebben, kunt u ineens een wrat bij uzelf ontdekken. Hoewel wratten er verschillend uit kunnen zien, is het kleine bultje goed herkenbaar. Misschien heeft u ze als kind wel eens gehad en toen laten verwijderen door de huisarts. Misschien heeft u er als volwassene vaker last van en is het lastig om ze weg te krijgen en weg te houden. Het is goed om meer te weten over wratten, voordat u overgaat tot het behandelen of verwijderen van deze bultjes.
Hoe ontstaan wratten?
Wratten zijn er in alle soorten en maten. In bijna alle gevallen ontstaan wratten door het virus verruca vulgaris. Het is een variant van het humaan papillomavirus (HPV). Deze vorm wordt ook wel de ‘gewone wrat’ genoemd en komt vooral voor op handen, ellebogen, knieën en boven op de voeten. Heeft u een gewone wrat, dan bent u blijkbaar in contact gekomen met dit virus. Bijvoorbeeld door direct contact (huidcontact), zoals het schudden van een hand. Maar ook door indirect contact kunt u het virus oplopen. Denk dan aan een gebruikte handdoek of een besmette deurklink. Het virus verspreidt zich door het hele lichaam. Daarom kunt u op verschillende plekken wratten krijgen.
Ook genitale wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus, maar dan een ander type. Naast deze twee wratten, zijn er ook andere wratten, zoals voetwratten. Deze zitten onder de voet en de wrat kan zich verspreiden over de hele voet of juist de diepte in gaan. Wratten zoals ouderdomswratten en waterwratjes worden niet veroorzaakt door het wrattenvirus.
Hoe ziet een wrat eruit?
De gewone wrat ziet eruit als een dik, huidkleurig eeltplekje. Ze zijn hard en ruw en soms ziet u zwarte stipjes in de wrat zitten. Dit zijn kleine bloedvaatjes. De goedaardige gezwelletjes zijn rond, ovaal of een soort uitstulping. Ze zijn meestal een millimeter tot een centimeter groot, maar kunnen ook groter zijn.
Kinderen hebben vaker last van gewone wratten dan volwassenen. Ze hebben namelijk meer direct contact waardoor het virus zich snel verspreidt. Daarnaast krabben ze vaak aan wratten, waardoor de kans op besmetting toeneemt.
Kun je wratten behandelen of verwijderen?
Een wrat is niet ernstig maar kan wel klachten geven. Soms gaat het gepaard met jeuk of eczeem, soms kan een wrat bloeden. Een wrat onder de voet loopt vervelend. Daarnaast zien ze er niet mooi uit en vallen wratten met name op als ze in het gezicht of op de handen zitten.
Het is fijn dat in de meeste gevallen wratten vanzelf verdwijnen, hoewel hier wel wat tijd overheen gaat: het kan zeker twee jaar duren voordat een wrat weg is. Een wrat is immers het gevolg van een besmetting met een virus en het lichaam moet hard werken om het virus te herkennen en te bestrijden.
Gelukkig kunt u zelf de wratten verwijderen of laten verwijderen. Hiermee voorkomt u ook verspreiding. Wratten verwijderen kan op verschillende manieren. Zo kan de huisarts de wrat bevriezen door middel van vloeibare stikstof. Maar er is een betere, natuurlijke methode.
Wratten verwijderen met de Papiopad
Een pijnloze behandeling tegen wratten, die ook geschikt is voor kinderen, is het gebruik van de Papiopad. Met deze hittekompressen creëer je een lokale koorts. De wrat wordt zo heet, dat het immuunsysteem en het lichaam worden geactiveerd en het HPV-virus op celniveau wordt aangepakt. Hierdoor verdwijnt de wrat. Het is een unieke en nieuwe methode die – zolang de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd – volledig pijnloos is. Wratten verwijderen is erg eenvoudig met Papiopad.
Papiopad is een natuurlijke behandeling, zonder bijtende stoffen. In de pads zit een zoutoplossing die zorgt voor de warmte. Dit maakt het product veilig voor kinderen. Elke pad kan tot vijftig keer gebruikt worden. Na elke behandeling kan de pad in een pan met water uitgekookt worden zodat deze weer steriel is en klaar voor het volgende gebruik.
Wat maakt de Papiopad zo bijzonder?
- Wratten verdwijnen na minimaal tien behandelingen
- Volledig pijnloos, mits de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd
- Eenvoudig in gebruik
- De Papiopad is herbruikbaar