Kaasstremsel vloeibaar 50ml – stremsel vloeibaar – vega stremsel
Microbieel stremsel is een veganistisch enzympreparaat dat wordt verkregen als resultaat van gecontroleerde fermentatie van stammen van micro-organismen Rhizomucor miehei .
- Zeer effectief – microbieel stremsel is een enzym dat zorgt voor snelle en effectieve coagulatie van melk, wat cruciaal is in het kaasproductieproces.
- Veganistisch product – microbiologisch stremsel wordt ook aanbevolen voor veganisten en vegetariërs.
- Universeel gebruik – microbieel stremsel kan worden gebruikt om verschillende soorten kaas te produceren, waaronder koe-, geiten- en sojamelk.
- Eenvoudig in gebruik – het gebruik van microbieel stremsel is uiterst eenvoudig en de benodigde dosis kan eenvoudig worden berekend, afhankelijk van de hoeveelheid melk die is gebruikt om de kaas te produceren.
- Veilig voor uw gezondheid – microbieel stremsel is een veilig, natuurlijk voedingsproduct dat voldoet aan hoge kwaliteitsnormen.
Microbieel stremsel is een vegetarisch enzympreparaat dat wordt gebruikt om melk snel en effectief te laten stremmen tijdens de kaasproductie. Verkregen uit de gecontroleerde fermentatie van Rhizomucor miehei -stammen , is het een zeer effectief enzym dat kan worden gebruikt om verschillende soorten kaas te produceren uit koeien-, geiten- en sojamelk. Veilig voor de gezondheid, voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en wordt aanbevolen voor veganisten en vegetariërs. Met een eenvoudig te berekenen dosis en eenvoudig gebruik is microbieel stremsel de perfecte oplossing voor de productie van kaas thuis.
Gebruik:
- Giet melk in een pot, voeg calciumchloride toe volgens de dosering uit de verpakking, opgelost in een kleine hoeveelheid lauw, gekookt water en meng goed. Verwarm het tot 38°C.
- Als de melk de gewenste temperatuur heeft bereikt, voeg je het stremsel toe opgelost in een kleine hoeveelheid gekookt, afgekoeld water. We raden aan om 5 druppels per 1 liter melk te gebruiken. Het gebruik van een grotere hoeveelheid (8-10 druppels/1L) zal resulteren in een compacter stolsel.
- Meng alles voorzichtig en laat afgedekt ongeveer 40-60 minuten staan om een wrongel te vormen.
Extra notities:
1. De optimale pH van melk om stremsel goed te laten werken, ligt tussen 6 en 7.
2. Activiteit 10.000 MCU/ml.
Om ervoor te zorgen dat het stremsel zijn enzymatische eigenschappen zo lang mogelijk behoudt, moet het bij 4-6°C worden bewaard.