GYMBROTHERS – 7 Mushroomblend – Paddenstoelenmix
De 7 paddenstoelen mix bestaat uit de volgende paddenstoelen poeders:
Reishi
De krachtige werking van Reishi Paddenstoel Poeder Biologisch is te danken aan de antioxidanten, sporenelementen en de polysachariden in de paddenstoel. Ook is Reishi rijk aan vitaminen en mineralen, zoals chroom, koper, selenium en borium. Verder bevat Reishi germamium.
Chaga
Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) is de meest gangbare naam (Russisch: spreek uit als tsjah-ga) voor een zwam of paddenstoel uit de Hymenochaetaceaefamilie. In Nederland is deze zwam zeldzaam en wordt Berkenweerschijnzwam genoemd.
Shiitake
Shiitake Poeder Biologisch is een paddenstoel uit China en Japan en wordt daar veel in de keuken gebruikt, In deze landen wordt Shiitake ook vaak gebruikt als geneesmiddel
Shiitake heeft verschillende voordelen, zo zit het vol met vitamines, kalium en magnesium. Ook zitten er per 100 gram 13 g eiwitten in.
Maitake
Maitake Paddenstoel Poeder Biologisch (Grifola frondosa) heeft een wit tot bruin- grijze kleur. De paddenstoel heeft een steel met daaraan waaiervormige hoedjes die vier tot tien centimeter groot kunnen worden. De Maitake paddenstoel wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken. Na het oogsten van de Maitake paddenstoel wordt deze verwerkt tot een fijn poeder.
Lion’s mane / Pruikzwam
Pruikzwam Poeder Lionsmane Hericium Biologisch (Hericium erinaceus) komt voor in Noord-Amerika, Europa en Azië. De kleur van de pruikzwam is wit tot lichtoranje. De paddenstoel kan een doorsnede hebben van 25 centimeter. De pruikzwam is populair in de Chinese keuken. Na het oogsten van de pruikzwam wordt deze verwerkt tot een fijn poeder.
Cordyceps
Cordyceps Paddenstoel Poeder Biologisch is een paddenstoel soort die in China op een hoogte van 3000 tot 5000 meter groeit. Na het oogsten van de paddenstoel wordt deze verwerkt tot een fijn poeder.
Tremella / Trilzwam
Trilzwam Poeder Tremella fuciformis Biologisch (Tremella fuciformis) komt voor op dode takken. De trilzwam is vooral bekend in de Aziatische keuken. De kleur van de trilzwam is geeloranje. De trilzwam wordt na oogsten verwerkt tot een fijn poeder. De Trilzwam bevat meer vitamine D dan ieder andere voedingsbron. Ook is deze paddenstoel rijk aan antioxidanten.