Dulse Vlokken Biologisch 25 gr
De interesse voor zeewier neemt sterk toe, zowel bij de horeca als particulieren. Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium.
Ingredienten: gedroogd zeewier* (Palmaria palmate/dulse) * Van biologische oorsprong
Nu in composteerbare verpakking!
Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West Ierland.
Gebruik
Week 5 minuten in water en kook 15 minuten mee. Dulse neemt 4 keer in gewicht toe
Dulse vlokken strooi je gedroogd over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken als snack, koken als bijgerecht bij vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt door soepen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes, rijst, pasta, enz…
Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram
Energie
224 Kcal / 937 KJ
Vetten
waarvan verzadigd
0,5 g
0,1 g
Koolhydraten
waarvan suikers
21 g
0,2 g
Vezels
31 g
Eiwitten
18 g
Zout
4,4 g