Cressana Curcuma longa extract BIO – kurkuma helpt de natuurlijke weerstand versterken – de natuurlijke vitamine C (uit camu-camu) draagt bij tot het behoud van een goed werkend…
Kurkuma houdt de gewrichten soepel en helpt de natuurlijke weerstand versterken
Kurkuma is de diepgeel gekleurde wortelstok van de kruidachtige kurkumaplant ‘Curcuma longa’. De gele pigmenten uit kurkuma, de zogenaamde curcuminoïden, zijn de belangrijkste inhoudsstoffen.
Onze kennis over de gezonde werking van kurkuma, ooit gebaseerd op de Indiase volkswijsheid van zowat 5000 jaar geleden, berust inmiddels op ruim 150 jaar wetenschappelijk onderzoek. In een concentratie van 95% curcuminoïden is kurkuma het best bestudeerd.
Waar is kurkuma goed voor?
Kurkuma is vooral een maagvriendelijke hulp om de gewrichten van knie, heup, wervels, vingers of schouders soepel te houden. Uit bed komen, boodschappen doen, autorijden, traplopen, piano spelen, sporten, …. hoe leuk is het niet om dit alles te blijven doen, ook op oudere leeftijd. Een recentere ontdekking is de ondersteunende rol van kurkuma bij het versterken van onze natuurlijke weerstand en het behoud van ons mentaal evenwicht. Dat kurkuma eveneens de spijsvertering en de normale werking van de lever ondersteunt, is al langer geweten.
Verschil tussen BIO Curcuma en kurkuma specerij
De kurkuma die je als specerij in de keuken gebruikt, bevat ongeveer 3% curcuminoïden. Verhit je jouw gerecht, dan gaat de helft van de curcuminoïden verloren omdat deze pigmenten niet goed tegen de warmte kunnen. Onze BIO Curcuma bevat maar liefst 95% curcuminoïden. Een groot verschil! Om aan de fysiologisch werkzame dosis van 500 mg curcuminoïden te komen zou je elke dag 20 soeplepels kurkuma-specerij aan de warme maaltijd van 1 persoon moeten toevoegen. Zoiets doe je niet, het is zelfs geen gewoonte in de oosterse keuken. Je haalt deze dosis enkel met een hoog geconcentreerd voedingssupplement.
Piperine uit zwarte peper
Zwarte peperbolletjes bevatten doorgaans 5 à 9% piperine. Piperine is het pittige bestanddeel van zwarte peper. Deze pittige peper wordt vaak gecombineerd met kurkuma. En niet zonder reden, zo blijkt. Indiase wetenschappers ontdekten ruim 20 jaar geleden dat de piperine uit zwarte peper verantwoordelijk is voor een 20 maal hogere beschikbaarheid van de curcuminoïden voor het lichaam. Gebaseerd op dit baanbrekend onderzoek werd in onze BIO curcuma 1% bijna zuivere (95%) piperine toegevoegd aan de kurkuma. Hiermee wordt de opneembaarheid van de curcuminoïden op een natuurlijke manier verhoogt en blijft de kurkuma langer actief in het lichaam.
TOP 7 VAN BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN:
- synergie om vlot te bewegen: kurkuma houdt de gewrichten soepel & de natuurlijke vitamine C (uit camu-camu) speelt een rol in de normale collageenvorming om de werking van het kraakbeen en de botten gezond te houden
- synergie bij je weerstand: kurkuma helpt de natuurlijke weerstand versterken & de natuurlijke vitamine C (uit camu-camu) draagt bij tot het behoud van een goed werkend immuunsysteem
- synergie voor je brein: kurkuma ondersteunt het mentaal evenwicht & de natuurlijke vitamine C (uit camu-camu) ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
- kurkuma bevordert eveneens de spijsvertering en ondersteunt de normale werking van de lever
- twintig (20) maal betere biologische beschikbaarheid van kurkuma dankzij de piperine uit zwarte peper
- gestandaardiseerde (=betrouwbare) dagportie van 500 mg curcuminoïden
- surplus van koud gevriesdroogde waterkers uit biologische teelt
Over Cressana:
Bij Cressana wordt met respect voor natuur en mens producten gemaakt. Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.
17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.
Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.
Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie.
€ 44,95