Cressana CressanOsteo brandnetel – Biologisch – 90 vegan capsules
Pure brandnetelcapsules,zonder toevoeging van vulmiddelen
Grote brandnetel (Urtica dioica) groeit wijd verspreid in Europa en Azië. En misschien is het voor u wel een van de meest bekende planten. Wie kent niet de minder prettige ervaring bij aanraking met de verse plant. Gelukkig prikken gedroogde brandnetelbladeren niet meer. Zoals het hoort, zijn de CressanOsteo brandnetelbladeren jong geoogst tijdens het bloeiseizoen. Daarna zijn ze gedroogd, tot poeder verpulverd en puur aan de capsules toegevoegd. Het grote voordeel van CressanOsteo is dat de brandnetels konden groeien op een niet-verontreinigde bodem, wat je bij zelfpluk niet altijd weet.
CressanOsteo is een bron van goed opneembaar silicium
Brandnetel is gegeerd voor zijn goed opneembaar silicium. Silicium is een sporenelement uit onze voeding, en komt voor in de vorm van natuurlijke siliciumdioxide en silicaten.
CressanOsteo is goed voor urinewegen en soepele gewrichten
De bovengrondse delen van de grote brandnetel kennen een traditioneel gebruik in kruidenmengsels om de gewrichten soepel te houden. Ze zijn overigens ook goed voor de urinewegen.
De silicium uit CressanOsteo draagt bij tot het behoud van gezonde nagels en een goede conditie van het haar
Producten die goed zijn voor de nagels zijn dit vaak ook voor het haar. Dit principe geldt alvast heel goed voor silicum. Dankzij zijn siliciumgehalte wordt brandnetel sinds jaren aangewend om haar en nagels te beschermen.
Top 5 waarom u deze zuivere brandnetelbladeren zou gebruiken?
- Silicium draagt bij tot een goede conditie van het haar
- Silicium ondersteunt het behoud van gezonde nagels
- Als ondersteuning van de gewrichten
- Omdat ze goed zijn voor de urinewegen
- Als bron van goed opneembaar silicium
Over Cressana:
Bij Cressana wordt met respect voor natuur en mens producten gemaakt. Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.
17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.
Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.
Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie.