Cressana CressanIndian Kurkuma BIO – 360 ml
Javaanse Kurkuma
Javaanse kurkuma in een buitengewone mix met waterkersmaceraat
Javaanse kurkuma (Curcuma xanthorrhiza) – ook Javaanse geelwortel, zedoarwortelstok of Temoe Lawak genoemd – kent een traditioneel gebruik in Indonesië en Thailand. Het speciale aan CressanIndian is dat de gevriesdroogde wortelstok van deze kurkuma opgelost zit in Cressana’s waterkersmaceraat. Het maceraat is nog verrijkt met een wortelmaceraat, rietsuikermelasse, een vleugje venkel en oregano, gemalen paranoten, lijnzaad en pompoenpitten.
Wat is een maceraat?
Een maceraat wordt verkregen door een plant enige tijd te laten weken in een olie. De plant geeft dan haar vetoplosbare stoffen af aan de olie, waardoor een superieur gezondheidsproduct ontstaat. Cressana gebruikt hiervoor enkel hoogwaardige (ongeraffineerde) extra virgin kokosolie.
Waarom is een maceraat met kokosolie zo uniek?
Kokosolie is rijk aan vetzuren met een middellange keten. In het Engels noemt men deze vetzuren “Medium Chain Triglycerides”, afgekort als MCT’s. MCT’s hebben als eigenschap dat ze heel vlot in het lichaam worden opgenomen, veel vlugger dan vetzuren met een lange keten zoals bijv. linolzuur uit zonnebloemolie. Het unieke aan de MCT’s uit een maceraat is dat ze dan dienst doen als draagstof om bioactieve stoffen uit de planten heel vlot in het lichaam te laten opnemen.
Kurkuma bevordert de spijsvertering
Curcuma xanthorrhiza bevat meer etherische olie dan Curcuma longa. Daarom biedt deze Javaanse kurkuma een meer uitgesproken ondersteuning aan de spijsvertering, vooral na een vetrijke maaltijd. Javaanse kurkuma heeft namelijk een positieve invloed op de galblaas.
Kurkuma helpt uw weerstand verhogen
Javaanse kurkuma helpt uw natuurlijke weerstand versterken. Deze kurkumasoort is ook goed voor de darmflora, bijvoorbeeld op reis naar de tropen.
CressanIndian levert een cocktail van antioxidanten
De vele ingrediënten van CressanIndian brengen een grote diversiteit aan inhoudsstoffen waaronder tal van antioxidanten. In zijn totaliteit draagt CressanIndian dan ook bij tot het behoud van gezonde cellen en weefsels.
Top 3 van belangrijke toepassingen voor dit bijzonder kurkumapreparaat:
- bevordert de spijsvertering en heeft een positieve invloed op de galblaas *
- helpt uw weerstand verhogen *
- aanvulling van antioxidanten
*Javaanse Kurkuma
Over Cressana:
Bij Cressana wordt met respect voor natuur en mens producten gemaakt. Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.
17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.
Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.
Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie.