Big Food – Premium Gehydrolyseerde Runder Collageen Peptiden – 400Gram – Gras gevoed en met een Neutrale Smaak en Geur

 26,95

Ingrediënten

Pure Biovine Collageen van gras gevoede runderen

Allergeneninformatie

Rundercollageen

Gebruiksaanwijzing

Dagelijks een schepje (10 gram) mengen met bijvoorbeeld thee, koffie, smoothie, vruchtensap, yoghurt of soep.

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Bewaar afgesloten, op een koele, droge plaats op kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en warmte.

Fabrikant Naam

The Big Food Company

Fabrikant Adres

Witte Paal 304C

Voedingswaarde

Nutritional declarationPer 100 gPer 10 gEnergy1506 kJ(360 kcal)75 kJ(18 kcal)Fat0 g0 gof which saturates0 g0 gCarbohydrate0 g0 gof which sugars0 g0 gFibre0 g0 gProtein95 g4,8 gSalt*0,07 g

Verpakkingsgewicht

500 g

Inhoud

500 gram tot 1 kg

Substantie

Poeder

Product gewicht

500 g

Merk

The Big Food Company

Smaak

Zonder smaak

EAN

8719689933425

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Combipakket

Nee

Dieetvoorkeur

Glutenvrij

Doel sportvoeding

Herstel

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Land van oorsprong

Duitsland

Maximale bewaartemperatuur

18 °C

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Taal handleiding

Engels, Nederlands

Te gebruiken

Na het sporten

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Type eiwit

Whey

Verpakking breedte

80 mm

Verpakking hoogte

150 mm

Verpakking lengte

80 mm

Categorieën

Gezondheid Sport Sportvoeding Fitness Eiwitpoeder Alle sporten Eiwitten Fitnessvoeding Eiwitten Wielrennen Wielrenvoeding Eiwitten

Last updated on juli 14, 2024 12:41 am
SKU: 9200000106343592 Categorie:
Uw recensie toevoegen

De beste, zuiverste gehydroliseerde rundercollageen van Europa. Geproduceerd in Duitsland onder de hoogste kwaliteitseisen

Wat is Hydrolyseerde Collageen Peptiden?

Collageen is het meest voorkomende structurele eiwit in het menselijk lichaam, het biedt stabiliteit en kracht voor weefsels zoals pezen, huid, botten en tanden. In de wetenschappelijke literatuur heeft collageeneiwit antioxiderende eigenschappen, antihypertensieve activiteit, lipidenverlagende activiteit en therapeutisch gebruik voor aandoeningen met een beschadigde huid aangetoond (1).
Collageeneiwit wordt wereldwijd aangevuld, vooral omdat het de gezondheid van gewrichten kan accentueren en de elasticiteit van de huid kan verbeteren. Voordelen zijn aangetoond met 10g collageen per dag voor het in stand houden en verbeteren van gewrichtsgezondheid gemedieerd door verminderde pijn en stijfheid (2).

Collageeneiwit wordt aangetroffen in het bindweefsel van de huid, gewrichten en botten en biedt structurele integriteit en is van vitaal belang voor de normale weefselfunctie en een jeugdig uiterlijk van de huid. De huid ondergaat natuurlijke veroudering die gelijktijdig optreedt met functionele achteruitgang, een belangrijk kenmerk hiervan is een afname van de synthese van collageen in het bindweefsel. Daarom is collageenproteïne van groot belang geweest om deze uitdagingen geassocieerd met veroudering te verzachten (6).
Van collageen afgeleide peptiden herbergen een aantal verschillende spannende biologische eigenschappen, zoals het verhoogde vermogen om watermoleculen in huidcellen vast te houden en bij te dragen aan de productie van gewrichtsvloeistof in de gewrichten, die beide in theorie zouden moeten vertalen naar gezondere huid en gewrichten. (7).

Gezondheidsvoordelen van gehydrolyseerde collageenpeptiden

We weten ook uit onderzoek dat “kraaienpootjes” die worden gedefinieerd door rimpels in de buitenste ooghoek aanzienlijk worden verminderd na een aanvullend protocol van collageen bij 1 g / dag gedurende 12 weken. Bovendien zien we significante verminderingen in droogheid / schilfering en gezichtslijnen. Individuen die het begin van veroudering van de huid willen vertragen, wordt aangeraden om dit aanvullende protocol te volgen (3).
Orale inname van collageenhydrolysaat bij een dagelijkse dosis van 10 g gedurende zes maanden bij patiënten met artrose verminderde significant de gelokaliseerde pijn. Theoretisch kan iedereen die gewrichtspijn heeft in combinatie met ontsteking profiteren van het dagelijks aanvullen met 10g collageeneiwit. Bovendien verhoogt orale inname van collageen de bloedspiegels van bioactieve peptiden die een celtype (fibroblasten) stimuleren dat een specifiek molecuul produceert dat hyaluronzuur (HA) wordt genoemd, dit molecuul is een prominent product in de cosmetische industrie en huidgezondheidszorg (4,5) .

✓ Niet-GMO
✓ Geen additieven
✓ Glutenvrij
✓ Geen kunstmatig toevoegingen

Samenvatting

– Verminder gewrichtspijn
– Verbetering van de elasticiteit van de huid
– Verminder pijn en stijfheid
– Vermindert het rimpelen van de huid

Kwaliteitsborging van collageen peptiden

Onze hydrolyse-collageenpeptiden worden getest op zware metalen. De peptiden worden gemeten in grootte, de zogenaamde kDa (kilodalton) en zijn tussen 1500-3600 kDa.
Het meeste collageen is afkomstig van varkens, koeien (runderen) of vissen. De smaak en geur is over het algemeen neutraler als het afkomstig is van koe, dan van varken, dan van vis. Natuurlijk zal dit ook afhangen van de feitelijke grondstofkwaliteit die sterk kan verschillen.

Nutritional declarationPer 100 gPer 10 g

Energy 1506 kJ

(360 kcal) 75 kJ

(18 kcal)

Fat 0 g 0 g

of which saturates 0 g 0 g

Carbohydrate 0 g 0 g

of which sugars 0 g 0 g

Fibre 0 g 0 g

Protein 95 g 4,8 g

Salt* 0,07 g *The salt content is exclusively due to the presence of naturally occurring sodium.

Amino Acid ProfileMg per 100g

Alanine 7885 mg

Arginine 8455 mg

Aspartic Acid 4845 mg

Cystine 2850 mg

Glumatic Acid 9500 mg

Glycine 19000 mg

Histidine* 1235 mg

Isoleucine* 1425 mg

Leucine* 2470 mg

Lysine* 3325 mg

Hydroxylysine 1425 mg

Methionine* 760 mg

Phenylalanine* 2185 mg

Proline 11970 mg

Hydroxyproline 9975 mg

Serine 3325 mg

Threonine* 2565 mg

Tyrosine 380 mg

Valine* 1900 mg

*Essential amino acids

BEWAARADVIES

Bewaar afgesloten, op een koele, droge plaats op kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en warmte.

INGREDIENTEN
Pure runder collageen

AFKOMST
Duitsland

ALLERGENEN INFORMATIE
Dit product kan sporen van noten bevatten.

AANBEVOLEN GEBRUIK
Roer 1 eetlepel (5gram) collageenpoeder door water, sap, je favoriete drankje of mix door een smoothie

WAAROM IS ER WEINIG INFORMATIE BESCHIKBAAR OVER DIT PRODUCT?

Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen.
WAARSCHUWING

De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen houden.

Referenties

(1) Fan, Jian, Yongliang Zhuang, and Bafang Li. 2013. “Effects of Collagen and Collagen Hydrolysate from Jellyfish Umbrella on Histological and Immunity Changes of Mice Photoaging.” Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu5010223

(2) Benito-Ruiz, P., M. M. Camacho-Zambrano, J. N. Carrillo-Arcentales, M. A. Mestanza-Peralta, C. A. Vallejo-Flores, S. V. Vargas-López, R. A. Villacís-Tamayo, and L. A. Zurita-Gavilanes. 2009. “A Randomized Controlled Trial on the Efficacy and Safety of a Food Ingredient, Collagen Hydrolysate, for Improving Joint Comfort.” International Journal of Food Sciences and Nutrition 60 Suppl 2 (February): 99–113.

(3) Schwartz, Stephen R., and Joosang Park. 2012. “Ingestion of BioCell Collagen(®), a Novel Hydrolyzed Chicken Sternal Cartilage Extract; Enhanced Blood Microcirculation and Reduced Facial Aging Signs.” Clinical Interventions in Aging 7 (July): 267–73.

(4) Ohara, Hiroki, Satomi Ichikawa, Hitoshi Matsumoto, Minoru Akiyama, Norihiro Fujimoto, Takashi Kobayashi, and Shingo Tajima. 2010. “Collagen-Derived Dipeptide, Proline-Hydroxyproline, Stimulates Cell Proliferation and Hyaluronic Acid Synthesis in Cultured Human Dermal Fibroblasts.” The Journal of Dermatology 37 (4): 330–38

(5) Kawada, Chinatsu, Takushi Yoshida, Hideto Yoshida, Ryosuke Matsuoka, Wakako Sakamoto, Wataru Odanaka, Toshihide Sato, et al. 2014. “Ingested Hyaluronan Moisturizes Dry Skin.” Nutrition Journal 13 (July): 70.

(6) Avila Rodríguez, María Isabela, Laura G. Rodríguez Barroso, and Mirna Lorena Sánchez. 2018. “Collagen: A Review on Its Sources and Potential Cosmetic Applications.” Journal of Cosmetic Dermatology 17 (1): 20–26.

(7) Ohara, Hiroki, Hiroyuki Iida, Kyoko Ito, Yasuo Takeuchi, and Yoshihiro Nomura. 2010. “Effects of Pro-Hyp, a Collagen Hydrolysate-Derived Peptide, on Hyaluronic Acid Synthesis Using in Vitro Cultured Synovium Cells and Oral Ingestion of Collagen Hydrolysates in a Guinea Pig Model of Osteoarthritis.” Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 74 (10): 2096–99.

Big Food – Premium Gehydrolyseerde Runder Collageen Peptiden – 400Gram – Gras gevoed en met een Neutrale Smaak en Geur
Big Food – Premium Gehydrolyseerde Runder Collageen Peptiden – 400Gram – Gras gevoed en met een Neutrale Smaak en Geur

 26,95

Gezond-winkel.nl
Logo