Bacteriecultuur stremsel voor Goudse kaas – Goudse kaas maken – melkzuurbacteriën

 10,95

Ingrediënten

Ingrediënten: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, lactose

Allergeneninformatie

Lactose

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Gebruiksaanwijzing

Hoe te gebruiken: In het geval van verse melk "van de koe" wordt aanbevolen om gedurende 30 minuten te pasteuriseren bij een temperatuur van ongeveer 65 graden Celsius. Giet 6 L melk in een pan en verwarm deze tot 33 ° C. Meet ongeveer 0,5 g bacteriën af en los op in een glas in een beetje lauwwarm water. Alles toevoegen aan de melk en goed mengen. Laat het ongeveer een uur afgedekt staan. Voeg na deze tijd – als u laaggepasteuriseerde melk heeft gebruikt – ongeveer 1 g calciumchloride in poedervorm toe, verwarm de melk vervolgens tot 38 ° C en voeg ongeveer 0,6 g gedroogd stremsel toe, opgelost in een glas lauwwarm water. Meng alles door elkaar. Zet de verwarming uit. Snijd na ongeveer 50 minuten het stolsel in blokjes van 1-2 cm en roer voorzichtig. Laat 10-15 minuten staan ​​zodat de wei begint te scheiden. Verwijder na deze tijd ongeveer 20-30% van de wei en voeg in plaats daarvan water toe met een temperatuur van ongeveer 30-35 ° C. Verwarm vervolgens, al roerend 20-30 minuten tot 40-45 ° C, totdat het flexibel genoeg is. dat wanneer erop wordt gedrukt, het aan elkaar blijft kleven in uw hand. Giet de wei af tot op korrelniveau, breng het vervolgens over op de kaasdoek en plaats het in de kaaspers. Laat de kaas ongeveer 12 uur op kamertemperatuur staan, af en toe draaien en persen in een pers. Verwijder daarna de kaas, leg hem in de pekel (0,5 l water + 0,5 l wei + 180 g zout) en laat 8 uur staan. Haal vervolgens de kaas uit de pekel, leg hem op de kaasbodem en laat hem een ​​nacht drogen bij kamertemperatuur, waarbij je hem om de paar uur omdraait. Bewaar de kaas in de koelkast. Als het een korst vormt, bescherm het dan met een coating of kaaswas. Laat de kaas minimaal 4 weken rijpen bij 8-12 ° C.

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Koel en droog bewaren

Fabrikant Naam

Natuurlijker leven®

Fabrikant Adres

Natuurlijker leven® De Rijk VOF Wijnandsrade

Voedingswaarde

Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, lactose

Maximale bewaartemperatuur

8 °C

Type supplement

Antioxidant

Type kruid of plant

Andere kruid of plant

Substantie

Poeder

Smaak

Kaas

Levensfase

Volwassenen

Geslacht

Unisex

Veganistisch

Nee

Lichaamseigen stof

Ja

Land van oorsprong

Polen

Taal handleiding

Nederlands

Verpakkingsinhoud

Bacteriecultuur stremsel voor Goudse kaas

Inhoud

3.5 g

Verpakking breedte

150 mm

Verpakking hoogte

30 mm

Verpakking lengte

250 mm

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

THC gehalte

0 %

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Verpakkingsgewicht

3.5 g

EAN

8720707990344

Categorieën

Gezondheid Voedingssupplementen Antioxidanten

Opties

Lichaamseigen stof

Last updated on maart 23, 2024 6:04 pm
SKU: 9300000094074913 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Een speciaal geselecteerde mix van melkzuurbacteriën waarmee u een overheerlijke zelfgemaakte Goudse kaas kunt maken . Dankzij het gebruik van vriesdrogen – een speciale droogmethode, één van de meest gebruikte methoden voor het conserveren van voedsel, bij deze methode verkrijgen deze bacterie-culturen een bijzonder lange houdbaarheid.

Belangrijke kenmerken:

• Voor 50L melk

• Voor Goudse kaas

Hoe te gebruiken:

In het geval van verse melk “van de koe” wordt aanbevolen om gedurende 30 minuten te pasteuriseren bij een temperatuur van ongeveer 65 graden Celsius.

Giet 6 L melk in een pan en verwarm deze tot 33 ° C. Meet ongeveer 0,5 g bacteriën af en los op in een glas in een beetje lauwwarm water. Alles toevoegen aan de melk en goed mengen. Laat het ongeveer een uur afgedekt staan. Voeg na deze tijd – als u laaggepasteuriseerde melk heeft gebruikt – ongeveer 1 g calciumchloride in poedervorm toe, verwarm de melk vervolgens tot 38 ° C en voeg ongeveer 0,6 g gedroogd stremsel toe, opgelost in een glas lauwwarm water. Meng alles door elkaar. Zet de verwarming uit. Snijd na ongeveer 50 minuten het stolsel in blokjes van 1-2 cm en roer voorzichtig. Laat 10-15 minuten staan ​​zodat de wei begint te scheiden. Verwijder na deze tijd ongeveer 20-30% van de wei en voeg in plaats daarvan water toe met een temperatuur van ongeveer 30-35 ° C. Verwarm vervolgens, al roerend 20-30 minuten tot 40-45 ° C, totdat het flexibel genoeg is. dat wanneer erop wordt gedrukt, het aan elkaar blijft kleven in uw hand. Giet de wei af tot op korrelniveau, breng het vervolgens over op de kaasdoek en plaats het in de kaaspers. Laat de kaas ongeveer 12 uur op kamertemperatuur staan, af en toe draaien en persen in een pers. Verwijder daarna de kaas, leg hem in de pekel (0,5 l water + 0,5 l wei + 180 g zout) en laat 8 uur staan. Haal vervolgens de kaas uit de pekel, leg hem op de kaasbodem en laat hem een ​​nacht drogen bij kamertemperatuur, waarbij je hem om de paar uur omdraait. Bewaar de kaas in de koelkast. Als het een korst vormt, bescherm het dan met een coating of kaaswas. Laat de kaas minimaal 4 weken rijpen bij 8-12 ° C.

Ingrediënten:
Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, lactose

Nettogewicht:
ongeveer 3,5 g

Het gewicht van de bacterieculturen kan variëren afhankelijk van hun activiteit.

Bacteriecultuur stremsel voor Goudse kaas – Goudse kaas maken – melkzuurbacteriën
Bacteriecultuur stremsel voor Goudse kaas – Goudse kaas maken – melkzuurbacteriën

 10,95

Gezond-winkel.nl
Logo