Olijfolie – 100 ml – Droge Huid, Kloven, Eelt – Wintervoeten – Gezondheid & Schoonheid

 11,95

Verpakkingsgewicht

0.11 kg

Inhoud

Meer dan 20 ml

Verpakking hoogte

150 mm

Verpakking lengte

150 mm

Verpakking breedte

100 mm

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Conphil VOF, Broeders Maristenstraat 1, 8740 PITTEM

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

conphil.vof@gmail.com

Inhoud per dispenser

100 ml

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Conphil VOF, Broeders Maristenstraat 1, 8740 PITTEM

Signaalwoord

Niet van toepassing

Taal handleiding

Nederlands, Frans

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

+32 475 524 475

Type etherische olie

Basisolie

EAN

6013746990904

Categorieën

Gezondheid Ontspanning Aromatherapie Basisolie

Merk

Lavida Care

Last updated on augustus 25, 2024 12:13 am
SKU: 9300000165152999 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Olijfolie, met de botanische benaming Olea Europea, is een veelzijdige olie met een karakteristieke geur die afhankelijk is van de hoeveelste persing. Deze prachtige olie varieert in kleur van kanariegeel tot groen en heeft een indrukwekkende lijst van toepassingen.

Botanische Benaming: Olea Europea

Familie: Oleaceae

Oorsprong: Olijfolie wordt verkregen door persing uit olijven, wat resulteert in een van ’s werelds meest geliefde oliën.

Geur: De geur van olijfolie kan variëren afhankelijk van de persing, maar staat bekend om zijn kenmerkende aroma.

Kleur: Olijfolie heeft een prachtige kleur die kan variëren van kanariegeel tot groen, afhankelijk van de variëteit en de rijpheid van de olijven.

Inhoudstoffen: Olijfolie bevat ongeveer 9% tot 15% meervoudig onverzadigde vetzuren, ongeveer 60% tot 85% enkelvoudig onverzadigde vetzuren en ongeveer 10% verzadigde vetzuren.

Eigenschappen: Olijfolie staat bekend om zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen voor de huid. Het is voedzaam, verwarmend en vitaliserend, en kan helpen bij jeuk.

Uitwendig Gebruik: Olijfolie is veelzijdig in gebruik. Het kan in een concentratie van 10% tot 50% worden toegevoegd aan minder viskeuze basisoliën. De olie heeft een blijvend vettig gevoel op de huid omdat deze niet snel wordt geabsorbeerd. Olijfolie is geschikt voor alle huidtypes, maar vooral een droge huid zal er aanzienlijk van profiteren. In voetverzorging wordt olijfolie gebruikt voor de behandeling van kloven, eelt en wintervoeten.

Het verzorgt en versterkt nagels en kan helpen bij droge haarpunten en het bestrijden van huidschilfers op de hoofdhuid, zelfs in combinatie met rozemarijn voor effectieve behandeling van roos.

Olijfolie kan ook worden ingezet bij ontstoken huid, insectenbeten en gesloten (!) brandwonden. Het heeft zijn waarde bewezen als wrijfolie bij blauwe plekken, verstuikingen en reumatische aandoeningen. In combinatie met jojoba en tarwekiemolie kan het verlichting bieden bij zonnebrand. Hoewel olijfolie soms een uitgesproken geur heeft, kan deze kwaliteit in veel gevallen worden gecompenseerd door de voordelen die het biedt.

Inwendig Gebruik: Olijfolie heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van cholesterol, preventie van hart- en vaatziekten, bescherming tegen degeneratieve aandoeningen, en het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Het kan helpen bij aandoeningen zoals galstenen, hoge bloeddruk, ouderdomsdiabetes en constipatie. Preventieve inname wordt aanbevolen, zoals het dagelijks toevoegen van 2 eetlepels olijfolie aan salades of op brood.

Opmerkingen: Olijfolie is buitengewoon huidvriendelijk en wordt goed verdragen, zelfs door de meest gevoelige huid. Het is niet giftig en veroorzaakt over het algemeen geen irritatie of sensibilisatie. De houdbaarheid van olijfolie bedraagt ongeveer 1 jaar, wat het tot een duurzame keuze maakt voor persoonlijke verzorging en voedingsdoeleinden.

Olijfolie – 100 ml – Droge Huid, Kloven, Eelt – Wintervoeten – Gezondheid & Schoonheid
Olijfolie – 100 ml – Droge Huid, Kloven, Eelt – Wintervoeten – Gezondheid & Schoonheid

 11,95

Gezond-winkel.nl
Logo