Squalaan Olie 50ml Flacon – Huidolie uit Olijven – 100% Plantaardig – Squalane Oil

 13,95

Substantie

Olie

Ingrediënten

squalane oil 100%

Parfumvrij

Ja

Verpakkingsgewicht

0.05 kg

Huidtype

Droge huid

Inhoud

50 ml

Verpakking hoogte

40 mm

Verpakking lengte

20 mm

Verpakking breedte

20 mm

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

BeriVita.com – Zeven Eikenlaan 33 – 5461 EC Veghel

Dermatologisch getest

Nee

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

info@berivita.com

Geslacht

Unisex

Geurnaam

Natuurlijk

Land van oorsprong

Nederland

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Nederlandse Bereidingsapotheek BV

Percentage Benzophenone-3 BP-3

0 %

Percentage Octocrylene

0 %

Periode na opening

12 maand

Taal handleiding

Nederlands

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

+31104185545

Waarschuwingen

Niet om in te nemen

Werking

Verzorgend

EAN

8720289963484

Categorieën

Persoonlijke verzorging Lichaamsverzorging Huidverzorging Bodyolien

Merk

Berivita

Last updated on maart 23, 2024 10:22 pm
SKU: 9300000134189019 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Squalaan olie 50ml. Puur en koudgeperst in een handige flacon met klepdop (PET). Squalaan olie is een heldere, lichtgele olie. Squalaan olie is puur en koudgeperst uit olijven. Squalaan olie voelt niet vet aan en reguleert de vochtbalans van de huid. Het is uitstekend te gebruiken tegen huidveroudering.

  • ​Voelt niet vet aan
  • Gebruikt bij rijpere huid, droge en vette huid
  • Dringt diep in de huid
  • Squalaan olie is 100% natuurlijk en plantaardig
  • Zou rimpels en fijne lijntjes verminderen
  • Geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • Geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

Wat is Squalaan olie

Squalaan is een meervoudig onverzadigde koolwaterstof die wordt gemaakt door de natuurlijke stof squaleen volledig te hydrogeneren. Na deze reactie wordt squaleen voortaan squalaan genoemd en is de olie stabieler.
Van oudsher werd Squaleen in grote hoeveelheden gevonden in de lever van haaien, als Squaleen. Vandaar ook de naam Squaleen, die verwijst naar Squalidae en Squalus, een familie van doornhaaien. Daarnaast komt Squaleen voor in plantaardige oliën zoals olijfolie (0,7%) en in Amarant olie. Vroeger werd Squalaan dus vooral uit haaienlevers gehaald, gelukkig is dat in de meeste landen nu verboden. Onze squalaan olie wordt geïsoleerd uit olijven en is 100% plantaardig.
In zuivere toestand is Squalaan een olieachtige vloeistof met een zwakke geur. Squalaan komt, als squaleen, ook in het menselijk lichaam voor, vooral in talg of sebum, het beschermende vetlaagje op de huid. Talg bestaat voor ongeveer 13% uit Squaleen.

Werking squalaan op de huid

Squalaan wordt gebruikt in cosmetica producten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking. De huid herkent deze stof als huideigen omdat het vrijwel identiek is aan het huideigen squaleen in talg.
Uniek aan Squalaan is, dat deze olie zich aanpast aan wat de huid nodig heeft. Een droge huid wordt dan minder droog, een vette huid wordt minder vet en haar kan de gezonde glans weer terug krijgen. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. Squalaan is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt raken en de huid niet helemaal wordt afgesloten.
Mensen die worden geboren hebben vaak een hoog percentage Squalaan in de huid. Vanaf uw 30ste maakt uw lichaam steeds minder Squalaan aan waardoor uw huid wat droger wordt en er mogelijk ouder gaat uit zien. Door het gebruik van bijvoorbeeld plantaardige Squalaan kan u de balans van uw huid wat herstellen. Squalaan zou heel efficiënt zijn in het bestrijden van vrije radicalen. Deze vrije radicalen verouderen ons lichaam snel en ontstaan door te veel UV-licht, zonneschade, slechte voeding en alcohol. U vindt Squaleen onder andere in olijven, tarwekiemen, bruine rijst en amarant olie.

Toepassingen squalaan

Squalaan een perfecte, natuurlijke vochtinbrenger of moisturizer voor de huid. Het houdt onze huid zacht, glad en goed gehydrateerd. En omdat ons lichaam Squalaan herkent als lichaamseigen stof en wordt het snel geabsorbeerd door onze huid en laat het dus ook bijna geen olieachtig laagje achter. Squalaan wordt dan ook zowel voor een vette als droge huid gebruikt. Squalaan maakt de vette huid, minder vet en zorgt ervoor dat een droge huid wat minder droog wordt.
Daarnaast zou Squalaan olie huidveroudering vertragen en wordt de olie gebruikt tegen fijne lijntjes en rimpels.

Aanbevolen gebruik van Squalaan olie

Squalaan olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huidproducten.

Huidverzorging en Squalaan olie
Puur: ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Squalan olie aanbrengen op de huid, gezicht of hals en licht inmasseren.
Massage Olie: Meng hiervoor Squalaan olie met een andere pure olie, zoals zoete amandelolie, druivenpitolie of sesamolie. Kan in een verhouding die voor u het prettigst is.
Warm dan het mengsel dan op in uw handpalm en u kunt masseren. Uiteraard kunt u naar behoefte enkele druppels van een etherische oliën toevoegen.

Squalaan olie wordt ook toegepast als basisolie. Squlaan Olie laat zich prima mengen met andere pure oliën en etherische oliën. Met enkele druppels etherische olie kunt u eventueel een lekkere geur aan de Squalaan olie geven.

Squalaan olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

Samenstelling Squalaan olie
Squalane Oil 100%

Bijwerkingen Squalaan olie
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.

Zwangerschap, Borstvoeding en Squalaan olie
Over gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Squalaan olie niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring Squalaan olie
Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Handig om te weten
De informatie zoals weergegeven over onze producten is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij altijd aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Het product kan per batch verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in het product aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.

Squalaan Olie 50ml Flacon – Huidolie uit Olijven – 100% Plantaardig – Squalane Oil
Squalaan Olie 50ml Flacon – Huidolie uit Olijven – 100% Plantaardig – Squalane Oil

 13,95

Gezond-winkel.nl
Logo