Suplibox Curcuma Complex 90 capsules – Turmeric boswellia gember piperine ontsteking gewrichten pijn sport

 43,25

Ingrediënten

curcuma wortelextract (Curcuma longa L.), omhulsel (HPMC), boswellia harsextract(Boswellia serrata), rijstzetmeel, gemberwortelextract (Zingiber officinale), rijst (Oryza sativa L.), antiklontermiddel (glyceryldibehenaat/glyceryl behenate), bioperine®, cholecalciferol 220I.U.(5,5µg)

Allergeneninformatie

Geen

Gebruiksaanwijzing

1 per dag bij een maaltijd.

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Bewaren onder 25°C en buiten invloed van vocht en licht.

Fabrikant Naam

Apotheek Van Bree

Fabrikant Adres

Van Breestraat 18, 2018 Antwerpen

Maximale bewaartemperatuur

25 °C

Type supplement

Kruiden en planten

Type kruid of plant

Curcuma

Veganistisch

Ja

NUT-nummer

NUT_PL_AS 4210/19

Taal handleiding

Engels, Frans, Nederlands

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Allergenen

Geen allergenen

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

THC gehalte

0 %

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

EAN

5430003217122

Categorieën

Gezondheid Voedingssupplementen Kruiden & Planten

Merk

Suplibox

Opties

Veganistisch

Last updated on april 28, 2024 1:22 pm
SKU: 9300000138739537 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Curcuma Complex van Suplibox

Actieve ingrediënten:
Gepatenteerd hoogwaardig kurkuma-extract, boswellia-extract, gepatenteerde piperine, gemberwortelextract, vitamine D3

Aanbevolen dosis:
1 per dag

BELANGRIJK: Bij Suplibox werken we 100% plasticvrij. De supplementen komen aan in biologisch afbreekbare zakjes. We raden aan éénmalig een Suplibox Starter Pack aan te schaffen zodat je je supplementen vrij van vocht en luchtdicht kan bewaren. In iedere Starter Pack kan je 3 verschillende supplementen bewaren.

Informatie:

Ons Curcuma Complex bevat geconcentreerde kurkuma-, gember- en boswellia-extracten. Curcumine is het belangrijkste actieve bestanddeel in kurkuma en is, samen met zijn neefje gember, een wortel die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Ayurvedische (Indiase) en Chinese geneeskunde. Beide zijn sterke antioxidanten en ontstekingsremmers die bekend staan om hun vele voordelen voor de gezondheid. De toevoeging van boswellia aan het complex, dat op zichzelf al ondersteuning biedt voor de gezondheid van de gewrichten, biedt in combinatie met curcumine synergetische voordelen.

Onderzoek suggereert dat ons Curcuma Complex:

  • Helpt bij de gezondheid van de gewrichten, de mobiliteit en de bestrijding van ontstekingen

  • Cognitieve gezondheid bevordert

  • Helpt de spijsvertering gezond te houden

  • Het cholesterolgehalte verbetert en hartaandoeningen bestrijdt

  • Helpt de collageenproductie te verbeteren

Wetenschappelijk onderbouwde voordelen Botten en gewrichten

Kurkuma is een krachtige antioxidant met natuurlijke ontstekingsremmende bestanddelen. Ontsteking is ongelooflijk belangrijk omdat het je lichaam helpt vreemde indringers te bestrijden. Het kan een groot probleem worden wanneer het chronisch wordt en op ongepaste wijze de eigen weefsels van het lichaam aanvalt. Curcumine grijpt in en blokkeert de ontstekingsreactiepaden in het lichaam, waardoor het een beschermend effect heeft en pijnlijke ontstekingen vermindert.

Boswellia serrata, of kortweg boswellia zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een boom die in de warmere klimaten van India groeit. Net als kurkuma heeft het zijn wortels in de ayurvedische tradities en wordt het al eeuwenlang gebruikt voor vele gezondheidstoepassingen. Recente studies hebben verschillende verbindingen in boswellia geïdentificeerd met krachtige welzijnseigenschappen, waaronder boswelliazuur, dat volgens onderzoek bijzonder nuttig is voor de gezondheid en het comfort van de gewrichten. Onderzoek wijst ook uit dat wanneer deze afzonderlijk werkzame supplementen worden gecombineerd, ze nog effectiever blijken te zijn, omdat ze synergetische voordelen bieden.

Hersenen

Curcumine wordt toegeschreven aan het verhogen van het hersenhormoon BDNF, dat de functie van neuronen verbetert, hun groei stimuleert en ze versterkt en beschermt. Veel voorkomende hersenaandoeningen zijn in verband gebracht met verlaagde niveaus van dit hormoon, waaronder depressie en de ziekte van Alzheimer. Recente studies over kurkuma tonen aan dat curcumine de BDNF-niveaus in de hersenen kan verhogen en op die manier effectief kan zijn in het vertragen of zelfs omkeren van veel hersenziekten en leeftijdsgebonden verminderingen van de hersenfunctie.

Hart en aders

Onderzoek suggereert dat curcumine kan helpen veel stappen in het hartziekteproces om te keren. Misschien is het belangrijkste voordeel van curcumine met betrekking tot hartaandoeningen wel het verbeteren van de functie van het endotheel, dat is de bekleding van je bloedvaten. Het is bekend dat endotheeldisfunctie een belangrijke oorzaak is van hartaandoeningen en dat het endotheel niet in staat is de bloeddruk, bloedstolling en verschillende andere factoren te reguleren. Verschillende studies suggereren dat curcumine leidt tot verbeteringen in de endotheelfunctie.

Spijsvertering

Vanwege zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen kan kurkuma bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Het wordt in de ayurvedische geneeskunde gebruikt als een genezend middel voor de spijsvertering. Nu is de westerse geneeskunde begonnen te bestuderen hoe kurkuma kan helpen bij darmontsteking en darmdoorlaatbaarheid, twee maatstaven voor de efficiëntie van je spijsvertering. Kurkuma wordt zelfs onderzocht als een behandeling voor het prikkelbare darm syndroom.

Gember heeft een lange traditie als zeer effectief middel ter verlichting van ongemak en pijn in de maag. Het wordt beschouwd als een uitstekend windafdrijvend middel, een stof die de afvoer van overmatige gassen uit het spijsverteringsstelsel bevordert, en het darmkanaal kalmeert.

Waarom ons Curcuma Complex nemen Drie krachtige ontstekingsremmers

Curcumine grijpt in en blokkeert de ontstekingsreactieroutes in het lichaam, waardoor het een beschermend effect heeft en pijnlijke ontstekingen vermindert. Boswellia is bijzonder nuttig voor de gezondheid en het comfort van de gewrichten. Onderzoek suggereert ook dat wanneer deze afzonderlijk werkzame supplementen worden gecombineerd, ze nog effectiever blijken te zijn, omdat ze synergetische voordelen bieden. Gember heeft ook een ontstekingsremmende werking en kan voor mensen die lijden aan gewrichts- en spierpijn, effectief blijken te zijn. Ons team combineerde dit trio van krachtige ontstekingsremmers tot wat wij beschouwen als een marktleidende formule.

Natuurlijke ingrediënten

Ons Curcuma Complex bevat een gepatenteerd kurkuma-extract, met een hoge concentratie curcumine, het actieve bestanddeel van kurkuma, dat gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten, perfect voor veganisten.

Maximale absorptie

We hebben piperine toegevoegd, het actieve ingrediënt in zwarte peper, dat in combinatie met curcumine de absorptie en biobeschikbaarheid ervan maximaliseert. Onderzoek wijst uit dat piperine de absorptie van curcumine in het lichaam met wel 2000% verhoogt. De combinatie van deze specerijen versterkt dus hun werking.

Onze Curcuma Complex is geschikt voor vegans.

Suplibox Curcuma Complex 90 capsules – Turmeric boswellia gember piperine ontsteking gewrichten pijn sport
Suplibox Curcuma Complex 90 capsules – Turmeric boswellia gember piperine ontsteking gewrichten pijn sport

 43,25

Gezond-winkel.nl
Logo