Collageen Hydrolysaat 450 gram – grasgevoerde runderen – Puur & Fit
Gehydrolyseerd collageen is een voedingssupplement met een zeer gunstige combinatie van aminozuren, dat uit maar 1 ingrediënt bestaat.
Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline.
Collageen is bijna smaakloos, kleurloos en geurloos en het is licht verteerbaar. Het stolt niet in koude vloeistoffen, waardoor het een perfecte aanvulling is op koude en warme dranken, smoothies of recepten.
Puur & Fit Collageen Hydrolysaat productkenmerken
Collageen Hydrolysaat van Puur & Fit is gemaakt van hoogwaardige gelatine afkomstig van grasgevoerde weiderunderen en bestaat uit slechts één ingrediënt: collageen hydrolysaat. Er is dus geen sprake van hulpstoffen, hormonen, pesticiden of antibiotica, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product.
Collageen hydrolysaat lost gemakkelijk op in zowel koude als warme dranken en is nagenoeg smaakloos, geurloos en kleurloos. De gunstige combinatie van aminozuren en hoge opneembaarheid maken het supplement de perfecte aanvulling in je dagelijkse gezondheidspatroon.
- Rijk aan eiwit: 1 portie bevat 10 gram
- Hoog in glycine, proline & hydroxyproline
- Calcium en fosfor in collageen zijn goed voor het gebit en het skelet
- Calcium en magnesium in collageen zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
- Calcium in collageen ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
- Collageen type I & III
- 100% grasgevoerde weiderunderen
- Zeer goed opneembaar collageen supplement voor huid, haar en nagels
- Past in het paleo & ketogeen dieet
- Lost gemakkelijk op in koude en warme dranken
- Geen kunstmatige additieven
- Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten-, glyfosaat en GMO-vrij
- Elke individuele batch wordt getest op kwaliteit en vervuiling, met behulp van een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium van derden
- Extra grote pot, 450 gram
Waarom zou je Puur & Fit collageen hydrolysaat kopen
Alleen de beste collageen
Gehydrolyseerd collageen is een unieke vorm van gelatine door een hoog geconcentreerde combinatie van essentiële en niet-essentiële aminozuren en proteïne. Daarnaast is het een uitstekende bron van glycine en keratine.
Bij Puur & Fit ben je ervan verzekerd dat het collageen gewonnen wordt uit 100% gras gevoerde runderen. Het is uitvoerig getest op vervuiling waardoor je de garantie hebt dat de collageen die je koopt aan de hoogste Europese eisen voldoet.
Goed opneembaar collageen
Gehydrolyseerd collageen is een zeer goed opneembare vorm van collageen. Het is een geconcentreerd eiwitpoeder (90%) met een laag moleculair gewicht. Hierdoor worden de aminozuren bijzonder snel opgenomen door het lichaam.
Voor het lichaam heeft collageenhydrolysaat de voorkeur vanwege het kenmerkende lage molecuulgewicht van de peptidegroep, en dat lage molecuulgewicht stelt het lichaam in staat om het collageen gemakkelijk te verteren tot de gunstige individuele aminozuren.
Gebruiksgemak van collageen hydrolysaat
Door het hydrolysatie proces heeft het niet de verdikkende eigenschappen van de reguliere gelatine. Je kan het dus veel gemakkelijker in eten of drank verwerken zonder dat het meteen gelei of een puddingachtige uitstraling krijgt. Bovendien is het nagenoeg geur, smaak en kleurloos. Dit alles maakt dat dit collageen eenvoudig is toe te voegen aan soepen, smoothies, koffie, thee of gewoon een glas koud water. Dit maakt collageen hydrolysaat de meest gebruiksvriendelijke manier om je collageen aan te vullen.
Vrij van antibiotica, pesticiden en herbiciden
Het collageen hydrolysaat is afkomstig van de huid van grasgevoerde weiderunderen uit Zuid-Amerika. Ingrediënten uit de bio-industrie of graangevoerde runderen worden geweerd. De grasgevoerde weiderunderen zijn tevens vrij van antibiotica en bevatten geen sporen van pesticiden en herbiciden.
Enkel collageenhydrolysaat afkomstig van grasgevoerde runderen
Koeien hebben een bijzonder spijsverteringssysteem met maar liefst 4 magen. Ze herkauwen hun eten en zijn van nature dieren die gras eten. Bijvoeren met graan of maïs is wat betreft prijs wellicht interessant, maar in de praktijk levert dit problemen op in de gezondheid van de runderen, van gasvorming in het spijsverteringssysteem tot infecties, waarvoor dan weer antibiotica wordt gebruikt.
Als je kiest voor collageenhydrolysaat van grasgevoerde runderen, weet je zeker dat je goede kwaliteit koopt. Ook groeien deze dieren natuurlijk op: ze leven in de wei en eten alleen maar gras. Ze leven buiten in een kudde en krijgen geen antibiotica, hormonen, of andere zaken als groeibevorderende middelen. In de zomer staan ze in het weiland en in de winter worden ze gevoerd met 100% hooi/kuilgras.
Collageenhydrolysaat is rijk aan aminozuren
Collageenhydrolysaat komt tot stand door rundergelatine met behulp van enzymen als het ware ‘voor te verteren’ tot peptiden, ofwel kortere aminozuurverbindingen. Dit proces zorgt voor een hogere opname en betere verspreiding van de bouwstenen in je lichaam. Bovendien blijft collageen hydrolysaat in tegenstelling tot gelatine vloeibaar als je het met een koude drank vermengt.
Het aminozuurprofiel van collageen is bijzonder rijk en bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is collageen hydrolysaat een goede bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces.
Gelatine versus collageen hydrolysaat
Gelatine is de uitgekookte, gemakkelijk door het lichaam op te nemen vorm van collageen en is afkomstig van rund, kip, varken of vis. Collageen hydrolysaat is de verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Het is als het ware ‘voorverteerd’, de aminozuren zijn ‘losse legoblokjes’ geworden, genaamd peptiden. Een voordeel hiervan is dat het beter opneembaar is en dat het geschikter is voor mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten. Een ander groot verschil met gelatinepoeder is dat collageen hydrolysaat geen gelei vormt als je het mengt met een vloeistof, maar in plaats daarvan gewoon vloeibaar blijft. Collageen hydrolysaat kan hierdoor in zowel koude als warme vloeistoffen worden opgelost zonder dat er sprake is van geleivorming en het wordt vaak gebruikt voor de gewrichten, huid, haren en nagels, terwijl gelatine in lauw of warm water opgelost dient te worden en wel een gelei vormt. Gelatine wordt echter vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en het wordt meer gebruikt voor de darmen. Kortom: hoewel ze allebei net op een andere manier toegepast worden, zijn beide varianten gezond en breed inzetbaar en in beide gevallen is de smaak neutraal en de samenstelling van het aminozuurprofiel hetzelfde.